Automatische Externe Defibrillator (AED) CursusAED

Uw handen kunnen levens redden!
Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders een hartstilstand (300 per week). Thuis, op straat of op het werk. Helaas arriveert het ambulancepersoneel vaak te laat om het hart nog op gang te krijgen. Daarom heeft de overheid besloten dat iedereen voortaan een Automatische Externe Defibrillator (AED) mag gebruiken om levens te redden.
De AED kan elektronische impulsen toedienen aan iemand met een hartstilstand. Deze “defibrillatie” zorgt ervoor dat het ongecoördineerd samentrekken van het hart wordt opgeheven. De overlevingskans bij een hartstilstand hangt af van de tijd die verstrijkt tot het moment van defibrillatie met de AED.
Binnen drie minuten heeft het slachtoffer een kans van 70% om te overleven. Elke minuut later neemt de overlevingskans met maar liefst 10% af! Kortom, alle reden om u en uw medewerkers te laten opleiden voor het gebruik van de AED.

Volg een reanimatiecursus en maak ook het verschil!

De cursus Automatische Externe Defibrillator leert de cursist in een halve dag om bij een hartstilstand verantwoord en efficiënt te handelen. U volgt praktische oefeningen op een oefenpop en oefent met een AED. Door het oefenen is men veel beter voorbereid wanneer er daadwerkelijk hulp verleend moet worden. Dit levert aanzienlijke verbetering op in de overlevingskansen voor de mensen die getroffen worden door een hartritmestoornis! Ook kan je dan meedoen met Hartveilig Wonen. Een netwerk van opgeleide mensen die snel ter plaatse kunnen zijn. ELKE SECONDE TELT BIJ EEN HARTSTILSTAND.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat van het NRR/ERC (Nederlandse Reanimatieraad)

AMBU

hartslag

 

Nederlandse-Reanimatie-Raad

Wist u dat veel zorgverzekeraars Reanimatie/AED cursus vergoeden?

Veel zorgverzekeraars vinden preventie erg belangrijk voor haar verzekerden. Voorkomen is beter dan genezen!
Het volgen van een EHBO of Reanimatie/AED cursus is daarom belangrijk en dat vinden ook veel verzekeraars. Niet alleen weet u dan beter wat u moet doen bij een ongeluk, u kunt erger voorkomen. En zelfs redden!

Voor wie is de cursus Reanimatie/AED bestemd?

Een cursus Reanimeren/AED zou eigenlijk iedereen moeten leren. Om bij een circulatiestilstand de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten. De cursus kan worden gegeven zowel overdag als avond en op zaterdag. Vanaf zes personen start ik de cursus!

  • Particulieren
  • Zelfstandige ondernemers
  • Bedrijven

Inschrijven voor Reanimatie/AED kan via het inschrijfformulier of neem contact op via telefoonnummer Action & Care: 06 81 43 49 78

Ga naar het inschrijfformulier
beheerReanimatie/AED