Ik ben Marian Lievers en dit is mijn verhaal

Eten, eten en nog eens eten. We deden eigenlijk niet anders.  Mijn man ik zijn lekkerbekken en waar gezelligheid is, hoort ook eten. Dat is nog steeds zo, maar we gaan er nu heel anders mee om.

 

 

 

 

 

 

 

Op een dag dacht ik,  ik ben zo klaar met mezelf! Mijn oud-collega liep bij een consulente en ze viel mooi af. Dat wilde ik ook, maar dan moest er echt wel een knop om.

Kennismaking
Ik heb buiten mijn man Roy om dezelfde consulente (Karin van Action & Care) gebeld en een vrijblijvende afspraak voor ons beiden gepland. Het kostte ons niks. Gewoon praten over hoe onze leefstijl was en daarna beslissen of we uiteindelijk met haar in zee wilden. Karin vertelde dat ze wel iets voor ons kon betekenen en we zijn vervolgens met leefstijlverandering begonnen.

8 stappen
Karin werkt met 8 stappen. Ze bekijkt per persoon naar de leefstijl en daar past ze een eetschema op aan. Mijn man heeft al eerder een Cambridgeprogramma gevolgd en heeft toen echt alles laten staan. Van bier tot stokbrood, hij zondigde totaal niet. Dit wilde hij wel beginnen, maar ook blijven genieten. Dus gewoon z’n biertje tijdens visites, lekker met bbq`s mee kunnen doen in de zomer en noem maar op. En je kunt best een keer zondigen, als je het de volgende dag maar weer oppakt, is er helemaal niks aan de hand. Alleen moet je wel die discipline hebben om het dus de volgende dag ook weer op te pakken. Je mag jezelf tussendoor ook wel belonen op zulke momenten.

Aangezien mijn man een kantoorbaan heeft begon hij met stap 1. Dat betekent drie maaltijdvervangers op een dag. Dit reset het lichaam helemaal. Ik beweeg meer tijdens mijn werk, verbruik meer energie dus ik begon met stap 4. Dat is twee maaltijdvervangers op een dag en voor de rest elke 2 uur iets eten. ‘Maar val ik dan ook wel af’, bedacht ik mij. We gingen naar Karin met het idee, we gaan beide aan de shakes, maar niks is minder waar. Karin laat ook mensen naar huis gaan zonder maaltijdvervangers. Die mensen passen dan alleen hun leefstijl aan.

Schouders eronder en gaan
Karin heeft ons tijdens de volgende afspraak gewogen, foto`s van ons gemaakt en wegwijs gemaakt met onze schema`s. Elke 10 kg die je afvalt maakt Karin weer dezelfde foto`s en deze mag je houden. Dat doet je zelfvertrouwen goed, want je kunt dan pas echt de verschillen zien. Je merkt ook bij jezelf dat je echt nooit meer zo wilt worden zoals hoe ik was.

Mijn man is 3 weken in stap 1 geweest. Ik mocht beginnen in stap 4 en heb dus al wat dingen mogen eten dagelijks. Yoghurt, ei, komkommer en gewoon avondeten maar dan zonder koolhydraten. Elke 2 uur iets eten is best veel, maar het bevalt prima! Ik heb echt niet het idee dat ik aan het lijnen ben.

In de eerste week was ik al 5,4 kg kwijt. Kijk, daar doe je het voor! Het gaat echt niet elke week zo hard maar het motiveert wel heel erg. Ik ben ondertussen al 27,5 kg kwijt in 3,5 maanden. Dat vind ik heel veel en toch met gewoon eten erbij eigenlijk. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik harder zou gaan dan mijn man, omdat ik zoveel at en hij alleen aan de shakes was. En toch was het zo.

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen is het andersom omdat mijn man nu ook in een volgende stap is. Bij mij gaat het nu minder hard,omdat ik met de laatste loodjes bezig ben. Nu praat je over onsjes en niet meer met kilo`s tegelijk. Maar zolang het de goeie kant op gaat,ben ik tevreden.

Maar dan
Wanneer we op gewicht zijn, dan komt het moeilijkste pas. Dat wij af kunnen vallen hebben we nu al wel bewezen volgens Karin. Maar het straks zo zien te houden is nog het moeilijkst. Ook daarin gaat Karin ons begeleiden. Zij gaat kijken wanneer ieders lichaam wat nodig heeft. Er komt een tijd dat we dit zelf kunnen inschatten. Nou, dat punt hebben wij nog niet bereikt. We weten ook allemaal wat niet goed voor ons is, maar ook dat moet je gewoon een keer doen tussendoor. Er zijn mensen die zichzelf belonen door bijvoorbeeld een keer per maand een junkdag te houden. Ze gaan dan de supermarkt in en kopen alles wat verboden is. Dan gaan ze die dag even helemaal los en de volgende dag is alles weer normaal. Dan kom je er echt niet van aan hoor. Maar het is wel even lekker!!

Betrokkenheid
Wij gaan iedere week eventjes bij Karin langs om ons te wegen en onze maaltijdvervangers mee te nemen. Als we vragen of andere dingen hebben kunnen we Karin altijd bellen of appen. Ook dat hebben we al gedaan en we krijgen altijd direct antwoord. Ze leeft heel erg met iedereen mee omdat ze hetzelfde heeft ervaren. Niks is te gek voor haar. Een lieve vrouw die ons van begint tot eind begeleidt. ‘Ook nadat jullie aan jullie gewicht zitten, zei Karin, zijn jullie nog niet van mij af. Ik begeleid jullie daarna ook nog totdat jullie zelf zover zijn dat jullie zelf voelen/weten wat je lichaam wanneer nodig heeft’.

Terugval voorkomen
Dat is een fijn vooruitzicht. Want hoe vaak is het zo dat mensen afgevallen zijn en daarna net zo weer aankomen. Dat willen wij voorkomen met hulp van Karin. We willen niet meer zo worden als we waren maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is en blijft een eeuwige strijd maar dat je er dan wat begeleiding in krijgt is heel fijn.

Ik hoop dat ik jullie een beetje een indruk heb gegeven over onze leefstijlverandering en misschien heb ik je wel overgehaald om ook eens met Karin te gaan praten. Onze foto`s staan bij dit bericht dus zie je ook wat het met ons heeft gedaan de eerste 20 kilo`s.

Groetjes, Marian

Karin Gierkink‘De knop is om’