Mijn kind is te dik, wat nu?

Mijn kind is te dik, wat nu?

Een op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 20 jaar geleden. De verwachting is dat de groep te dikke kinderen de komende jaren nog meer zal toenemen. De oorzaak? Een verkeerd eetpatroon en te weinig beweging. Tijd om in actie te komen.

Dikke kinderen hebben een grotere kans op het ontwikkelen van ziektes op latere leeftijd. Maar ook in de jonge jaren hebben ze vaak veel last van hun gewicht. Denk hierbij ook aan pesten of gebrek aan zelfvertrouwen.

Kinderen zitten nog in de groei. Ze hebben voldoende voedingsstoffen nodig om te kunnen ontwikkelen. Daarom is het niet verstandig om ze op een streng dieet te zetten en te veel laten afvallen in een week.

Wil jij jouw kind succesvol laten afvallen? Kies dan voor het programma bij Action & Care. Afvallen met persoonlijke begeleiding. En het leukste is natuurlijk om met een groepje van 5 tot 10 kinderen dan kunnen ze elkaar motiveren en het gevoel ervaren dat ze er niet alleen voor staan!

Karin

 

Karin Gierkink, Ervaringsdeskundige en gewichtsconsulent
 

 

Wil jij zelf ook een paar kilo kwijt? Doe het dan samen. Als jij weet waar je allemaal op moet letten,   zal je kind makkelijker afvallen. Maar je leert hoe jij je kind het beste kunt ondersteunen samen sta je sterk en het is ook leuker.

Opgeven kan via contactformulier of via info@actionandcare.nl en bellen mag ook.
Tel: 06 81 43 49 78

Karin GierkinkMijn kind is te dik, wat nu?